سرطان سالانه تعداد بسیار زیادی از مردم جهان را به کام مرگ می کشد. صرف نظر از اینکه این سرطان از چه نوع باشد، داروها قادر به درمان نیستند و این بیماری به پیشرفت خود ادامه می دهد! در این مطلب برای شما از کشف علت ناکامی یک داروی ضدسرطان صحبت کرده ایم.
محققان برای اولین بار دقیقا دریافتند که علت ناکامی یک داروی ضدسرطان در رفع این بیماری چیست و همچنین توانستند برای حل مشکل یادشده به راه حلی دست یابند.
پژوهشگران موسسه وایت هد در کمبریج در حال تحقیق در مورد گروهی از داروهای پزشکی زیستی هستند که استفاده از آنها برای درمان سرطان منجر به بهبود انسان نشده و حالا تلاش می شود علت این مساله مشخص شود.
سلول های سرطانی از روش های فریبنده مختلفی برای زنده ماندن و گسترش در کل بدن و از کار انداختن سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند. برای مقابله با این مشکل افزایش تولید پروتئین در بدن انسان ضروری است که این کار هم با افزایش فعالیت مجموعه ای از پروتئین ها موسوم به پروتئازوم ممکن است.
پروتئازوم به عنوان یک سیستم بازیابی عمل کرده و با شکستن پروتئین های قدیمی و تبدیل آنها به آمینواسید، پروتئین های جدید تولید می کند. محققان با درک این موضوع داروهای جدیدی به نام مهار کننده های پروتئازوم تولید کرده اند که جلوی خرابکاری سلول های سرطانی و عدم تولید پروتئین را می گیرد.
آزمایش های صورت گرفته با استفاده از این دارو، به درک علت ناکامی داروهای قبلی تولیدکننده پروتئین و نحوه مقابله سلول های سرطانی با آنها انجامیده و محققان می گویند با تکرار مدل یادشده در آینده می توان داروهایی تهیه کرد که برای درمان سرطان هم در حیوان ها و هم در انسان ها قابل استفاده خواهند بود.
منبع: فارس
ثبت دیدگاه