بدون شک زمانی می توانید علاوه بر تاثیرات معنوی روزه از تاثیرات جسمی آن نیز بهره مند شوید که اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان منطبق بر یک رژیم متعادل و متنوع داشته باشید.
افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند باید سه وعده غذا بخورند که شامل افطار، شام و سحری
می باشد، که با توجه به قرار گیری ماه مبارک رمضان در فصل تابستان صرف این سه وعده ضروری می
باشد.
اصول تغذیه در هنگام افطار:
افطار را با مایعات گرمی مانند آب ولرم، چای کمرنگ، فرنی، شیر، سوپ به همراه 1 تا 2 عدد خرما شروع کنید. سپس یکی از غذاهایی مانند نان و پنیر به همراه سبزی یا گوجه، فرنی یا شیر برنج یا شله زرد مصرف کنید.
وعده ی غذایی افطار باید سبک تراز وعده های دیگر باشد.
از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری کنید.
از مصرف مواد پرچرب و شیرین مثل بامیه و زولبیا خودداری کنید.
از مصرف نوشیدنی های گازدار مثل نوشابه ها و دوغ گازدار بپرهیزید.
اصول تغذیه در هنگام شام :
با فاصله ی 2 ساعت بعد از افطار شام را مصرف کنید.
غذاهای کم چرب و کم نمک را انتخاب کنید.
به همراه وعده ی شام حتما سعی کنید سالاد و سبزی مصرف کنید.
تا پایان شب و هنگام خواب تا حدی که میل دارید از میوه ها، سبزی ها و آب و سایر نوشیدنی ها استفاده کنید.
اصول تغذیه هنگام سحری:
از مصرف زیاد مواد پروتئینی مانند گوشت خودداری کنید.
در این وعده حتما سبزی و میوه مصرف کنید.
از نوشیدن چای پررنگ، قهوه و انواع نوشابه ها در این وعده به علت مدر بودن خودداری کنید. باعث تشنگی در طول روز می شوند
از مصرف زیاد مواد قندی و شیرین در وعده ی سحری به دلیل اینکه باعث ترشح زیاد انسولین و افت قند خون در طول روز می شود خودداری کنید.
در وعده ی سحری از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید.
راههای پیشگیری از تشنگی در طول روز:
مصرف چای زیاد را کاهش دهید.
بهترین زمان نوشیدن آب یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحر می باشد.
استفاده از مواد غذایی پر فیبر نظیر میوه و سبزی در وعده ی شام و سحر باعث کاهش تشنگی در طول روز می شود.
مصرف زیاد غذاهای پر پروتئین، پر چرب و سرخ شده، پر نمک، پر ادویه و خیلی شیرین باعث ایجاد تشنگی می گردد.
ثبت دیدگاه