هر ماده غذایی که در سبد خوراکی روزانه ما وجود دارد به نوعی به سلامت بدن کمک میکند؛ و حذف ناگهانی آن از سفره میتواند آسیبهای جدیای در پی داشته باشد. حذف همه مواد غذایی ممکن است باعث به هم ریختن سیستم گوارشی و سلامتی شما شود.
کسانی که قصد لاغر شدن دارند در اولین مرحله کم کردن وزن از خوردن برنج و نان دوری میکنند و تصورشان این است که تنها نخوردن این دو مورد به شدت وزن را کم میکند. درست است که مواد نشاستهای از جمله نان و برنج جزو منابع انرژی محسوب میشوند و هر یک از مواد قندی – نشاستهای حدود ۴ کالری انرژی تولید میکند، اما این به آن معنا نیست که به علت تولید کالری باید از برنامه غذایی حذف شوند.
نکته دیگر این است که نان و برنج هستند ارزش سیری بالایی دارند و انسان تا مدتی پس از مصرف نان یا برنج، احساس گرسنگی نمیکند؛ بنابراین حذف این مواد نشاستهای مفید از برنامه غذایی باعث میشود شخص احساس گرسنگی مداوم داشته باشد و دچار دل ضعفه شود.
نتیجه این اتفاق این است که فرد مدام احساس گرسنگی دارد و برای نخوردن غذا به هلههوله پناه میبرد که این ریزهخوریها باعث افزایش وزن میشود و این غلطترین نوع رژیم لاغری است. یک متخصص تغذیه میگوید: سبوس یکی از مواد مغذیای است که در درمان بیماریهای دستگاه گوارش، اضافهوزن، فشار و چربی خون نقش به سزایی دارد و کلسترول خون را ۱۸ – ۱۵ درصد کاهش، و از حملات قلبی عروقی و ابتلا به سرطان جلوگیری میکند. بیماران مبتلا به سنگهای صفری، ضعف عصبی، دیابت و کم کاری غدد درونریز، میتوانند با مصرف سبوس، بیماری خود را درمان، و از تشدید آن جلوگیری کنند. همچنین این ماده مغذی سرشار از ویتامین B. بوده و استفاده آن به افراد چاق توصیه میشود.
خواص برنج
درست است که برای لاغر شدن و شروع رژیم حذف نشاسته از ماد غذایی خیلی مهم است، اما نباید این ماده غذایی به طور کامل حذف شود. برنج به تنهایی دارای خواصی است که برای سلامتی شما مفید است. در برنج مادهای بنام اوریدین Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. البته برنج یک پوسته اولیه قهوهای رنگ دارد که وقتی آن را میگیرند مقدری از ویتامینهای خود را از دست میدهد.
برنج تازه ویتامینهای بیشتری از برنج کهنه دارد و بیشتر ویتامینها در پوست و غشای قهوهای رنگ برنج وجود دارد. کمپرس با آرد برنج تب را کاهش میدهد. خوردن برنج باعث باز شدن رنگ چهره میشود. برنج برای درمان فشارخون مفید است. خوردن کته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان معده میشود. برنج بهترین غذا برای دوران نقاهت است. خوردن برنج، قند خون را در حالت تعادل نگاه میدارد. یک تحقیق در آمریکا نشان داد رژیم برنج برای درمان فشارخون مفید است.
برنج خوابآور است. اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است. رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است. فواید مصرف برنج ۶ بار در هفته، مصرف غلات و یا دانههای سبوسدار (مانند برنج قهوهای) برای خانمهای یائسهای که دارای کلسترول بالا، فشارخون بالا و دیگر نشانههای بیماری قلبی هستند، بسیار مهم و مفید است. برنج موجب افزایش مقاومت نسبت به انسولین میشود و برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
برنج از اصلیترین منابع ویتامین ب. ۱ است. این ویتامین در سبوس برنج وجود دارد. و، چون سبوس برنج در پوست قهوهای آن است پس برنج سفید در واقع فاقد این ویتامین است. هنگامی که این ویتامین در بدن کم شود، بیماری “بری بری” به وجود میآید. این بیماری بر قلب و اعصاب اثر میگذارد. کمبود ویتامین b۱ دارای علائم دیگری از جمله ضعف، خستگی، کاهش اشتها و تهوع هم هست. برای جبران کمبود ویتامین b۱ میتوان از منابع دیگر این ویتامین از قبیل: سبوس برنج، آجیل، نخودفرنگی، لوبیا، نان، جوانه گندم، پرتقال و غلات سبوسدار استفاده کرد.
جالب است بدانید که آب برنج هم دارای خواص زیادی است. همان آبی که بعد از جوش خوردن اکثر ما دور میریزیم میتواند بسیار مفید باشد. آب برنج خنککننده و مدر است. همچنین آب یا همان لعاب برنج بهترین غذای کمکی در شیر خوران است. برای شستوشوی زخمها میتوان از آب برنج استفاده کرد. آب برنج را میتوان برای درمان ورمهای رودهای و استفراغهای خونی بکار برد. حتی میتوانید برای جلا دادن جواهرات خود این آب استفاده کنید. برای پاک شدن جوهر میتوان با آب جوشانده برنج آن را تمیز کرد.
منبع:فرادید
ثبت دیدگاه