با فرا رسیدن فصل گرما و آغاز تابستان ، مصرف خوراکی هایی ک خنکی و حس تازگی را در بدن افراد به وجود می آورد افزایش می یابد که یکی از این مواد خوراکی میوه شیرین و آبدار هندوانه است که مصرف آن در این فصول گرن بشدت بالاست.
هندوانه دارای مواد مغذی و معدنی فراوانی است که جز محبوب ترین میوه های تابستانی به حساب می آید.
این میوه به خصوص در ماه رمضان میتواند بخش زیادی از آب مورد نیاز بدن شما را تامین کند و خوردن آن به ویژه در وعده سحری و برای جلوگیری از تشنگی در طول روز توصیه میشود.
همچنین این میوه دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین C بوده و کالری نسبتا پایینی دارد و به دلیل وجود رنگدانه لیکوپن و ترکیبات آنتی اکسیدانی برای سلامتی بسیار مفید است.
به دلیل بزرگ بودن این میوه، ما گاهی آن را در یک وعده مصرف نکرده و بخشی از آن را برای چند روز در یخچال نگهداری میکنیم.
اما نکاتی در مورد چگونگی مصرف و نگهداری آن وجود دارد که در ادامه به توضیح برخی از این موارد خواهیم پرداخت.
شرایط و شگردهای نگهداری میوه هندوانه
هندوانه برشنخورده حدود هفت تا ده روز در دمای محیط و حدود دو تا سه هفته در دمای یخچال قابل نگهداری است.
در واقع زمان نگهداری آن بستگی به درجه رسیدگی و چگونگی نگهداری آن دارد.
از قراردادن این میوه خوشمزه در محیط گرم خودداری کنید زیرا بافت آن حالت فیبری و نامطلوبی پیدا میکند. نگهداری هندوانه در یخچال توصیه میشود.
هندوانه پس از برش خوردن حداکثر تا یک روز در دمای محیط و سه تا پنج روز در دمای یخچال قابل نگهداری است.
البته اگر آن را به برشهای بسیار کوچکتری تقسیم میکنید، مدت زمان نگهداری آن کوتاهتر خواهد بود.
برای نگهداری هندوانه در یخچال دورترین نقطه به فریزر را انتخاب کنید زیرا هندوانه به دلیل دارا بودن آب زیاد، ممکن است منجمد شود و در اثر انجماد بافت آن دچار تغییراتی میشود که خیلی برای مصرف خوشایند نیست.
برشهای کوچک هندوانه حتما باید در ظرف دردار و مناسبی نگهداری شود.
زیرا این میوه آب زیادی دارد و مقدار زیادی از آب آن بلافاصله پس از برش شروع به خروج میکند و این روند همچنان در مدت نگهداری برشها ادامه مییابد.
اگر برش کوچکی از هندوانه را برداشتید و قسمت زیادی از آن هنوز باقی مانده بود، حتما یک لایه پلاستیک نازک روی سطح آن بکشید تا هم از خشکشدن سطحی آن و هم از جذب سایر بوهای یخچال جلوگیری شود.
بدرنگ شدن و تیره شدن رنگ از علائم فساد هندوانه و بهخصوص نوع برشخورده است.
تکه های برش خوردهای که علائم کپک زدگی در آن دیده میشود را سریعا دور بریزید.
ثبت دیدگاه