حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, 9 فروردین , 1403 19 رمضان 1445 Thursday, 28 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1722 تعداد دیدگاهها : 54×
در کدام فصل اصلا حجامت نکنیم؟
10 جولای 2018 - 7:05
شناسه : 3463
بازدید 264
6

یکی از پرکاربردترین درمان های طب سنتی، حجامت است که بسته به نوع مشکل فرد برای درمان تجویز می شود. در این مطلب برای شما از فصل های ممنوعه سال برای حجامت کردن صحبت کردیم. با ما همراه باشید. در روایاتی از امام رضا علیه‌السلام درباره حزیران آمده است ” 31 روز است و در […]

ارسال توسط :
پ
پ

یکی از پرکاربردترین درمان های طب سنتی، حجامت است که بسته به نوع مشکل فرد برای درمان تجویز می شود. در این مطلب برای شما از فصل های ممنوعه سال برای حجامت کردن صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

در روایاتی از امام رضا علیه‌السلام درباره حزیران آمده است ” 31 روز است و در این ماه غلبه بلغم و خون از میان می‌رود (یعنی خون کاهش پیدا می‌کند) و دوره استیلای مرّه صفرا است” (یعنی تلخه صفرا در این ماه غلبه پیدا می‌کند) در این ماه از رنج و زحمت بسیار و از خوردن گوشت‌های چرب و بوییدن مشک و عنبر (به دلیل گرمی) نهی شده است‌.

امام در ادامه روایتی که نقل شده، میفرمایند که خوردن سبزیهایی مثل کاسنی، خرفه‌، خیار و خیارچنبر و تمرهندی و میوه‌های مرطوب استفاده شود تا رطوبت بدن تامین شود؛ حال چطور ممکن است در فصل گرم سال، توصیه به حجامت شود که باعث خشکی بدن می‌شود؟!

سند این روایت کتاب طب و بهداشت از امام رضا علیه‌السلام صفحه 52‌، نشر معراجی‌، مترجم آقای نصیرالدین امیرصادقی است؛ در این سند، امام هیچ صحبتی از لزوم انجام حجامت در این فصل نکرده‌اند.

در مورد این روایت که عنْ أَبِی الْحَسَنِ علیه السلام قَالَ: لَا تَدَعِ الْحِجَامَهَ فِی سَبْعٍ مِنْ حَزِیرَانَ فَإِنْ فَاتَکَ فَأَرْبَعَ عَشَرَهَ؛ امام صادق خطاب به یکی از اصحابش فرمود: حجامت‏ را در هفتم‏ حزیران‏ ترک نکن و اگر نتوانستى در چهاردهم انجام ده.

این روایت، تنها روایتی است که در این زمینه وجود دارد و از نظر سندی اعتبار چندانی ندارد‌.

اما سؤال این است بر فرض اینکه چنین روایتی صحت داشته باشد، آیا امام این توصیه را به همه مومنین فرموده‌اند‌؟ اگر این سنت بوده است، اهل بیت ما هر ساله در این تاریخ، این کار را انجام میدادند در حالیکه  هیچ روایت دیگری در این زمینه دردست نیست.

در توضیح این مطلب می‌توان گفت این فردی که در این روایت به امام صادق علیه‌السلام مراجعه داشتند‌، بدنش پر از خون بوده و نیاز به حجامت داشته است و این تجویز برای همه نیست.

به طور کلی باید گفت حجامت در فصل حزیران لازم نیست؛ در فصل سرد (پاییز و زمستان ) و فصل گرم (تابستان) حجامت مناسب نیست مگر برای درمان بیماری طبق تجویز طبیب طب سنتی‌.

بهترین زمان انجام حجامت، فصل بهار است یعنی هنگامی که گل‌ها شکوفه دادند و درختها جوانه زدند؛ در نیمه دوم ماه برای افرادی که غلظت خون و کسانی که رقت خون دارند (خونشان رقیق است) در نیمه اول ماه قمری انجام دهند.

در وسط ماه و سه‌شنبه آخر ماه قمری، حجامت مناسب نیست  و در چهارشنبه و جمعه احتیاطا انجام نگیرد.

در مورد حجامت‌هایی که مطرح می‌شود به عنوان حجامت دوره‌ای که 3 بار باید با فواصل مشخص انجام شود باید گفت منبع معتبری ندارد و تجویز تعداد دفعات حجامت فقط  با معاینه و شرح حال‌گیری انجام می‌شود‌.

منبع: تسنیم

<div id="pos-article-display-5763"></div>

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.