حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, 6 اردیبهشت , 1403 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 1722 تعداد دیدگاهها : 54×
خواب کامل عامل سلامت مغز است
09 مارس 2018 - 23:30
شناسه : 2779
بازدید 266
8

هیچ چیز به خواب شبانه روز نمی رسد. حتی خواب طولانی یک بعد از ظهر تعطیل. خواب کامل شبانه روز می تواند باعث سرخوشی و خوشحالی بشود. و می تواند از افسردگی جلوگیری کند.   سلول ‌هایی که به نام استروسیت شناخته می ‌شوند در زمان کمبود خواب،سلول‌ هایی را که وظیفه اتصالات مغزی دارند […]

ارسال توسط :
پ
پ

هیچ چیز به خواب شبانه روز نمی رسد. حتی خواب طولانی یک بعد از ظهر تعطیل. خواب کامل شبانه روز می تواند باعث سرخوشی و خوشحالی بشود. و می تواند از افسردگی جلوگیری کند.

 

سلول ‌هایی که به نام استروسیت شناخته می ‌شوند در زمان کمبود خواب،سلول‌ هایی را که وظیفه اتصالات مغزی دارند به کلی مختل و از هم گسیخته می ‌کنند.این هشدار به ظاهر نگران‌ کننده در واقع کشف مثبتی است؛چرا که مغز برای تمیز کردن سیناپس ‌ها به عملکرد استروسیت ‌ها نیاز دارد ولی محرومیت طولانی از خواب ازجمله فعالیت ‌هایی است که منجر به آلزایمر می ‌شود.دانشمندان هم‌ اکنون براساس تحقیقات پیشین می ‌دانند که فعالیت پایدار این سلول ‌ها در مغز از علائم بیماری آلزایمر و اشکال دیگر تخریب عصبی است. پیش از این تحقیقاتی رابطه کم ‌خوابی و بروز بیماری‌ های قلبی را به اثبات رسانده است. همچنین مطالعه ‌ای دیگر نشان داده است که خواب کمتر از 6 ساعت در شب،خطر مرگ‌ های ناگهانی و ابتلا به سندروم متابولیک (ترکیبی از دیابت،فشار خون و چاقی) را افزایش می‌ دهد.براساس تحقیقی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است میزان مرگ ‌و میر افرادی که به مجموعه ‌ای از عوامل خطرساز سندروم متابولیک مبتلا باشند و در عین حال خواب کمتری داشته باشند،تا دوبرابر بیشتر است از افرادی که همین ویژگی ‌ها را داشته ولی خواب کافی دارند.تحقیقات دیگری که در سان ‌دیگو انجام شده نشان می ‌دهد که تا سال 2050 به ‌دلیل اینکه تابستان ‌ها به‌ طور متوسط تا 2 درجه گرم‌ تر می ‌شود،خواب مردم جهان هم کمتر خواهد شد.کسانی که تغییرات اقلیمی باعث گرم ‌تر شدن منطقه ‌شان شده است،در هفته تا 42 دقیقه کمتر خواهند خوابید.این تغییر بر سلامت سالمندان و سلامت روانی افراد تأثیر مضاعف خواهد داشت.بدن برای خوابیدن نیاز به کاهش دما دارد؛به‌ طور طبیعی بدن با گشاد کردن عروق روی پوست،عمل خنک کردن بدن را انجام می ‌دهد.اما با گرم شدن هوا این سیگنال عصبی بسیار مهم کار نمی ‌کند. افراد میانسال و زنان یائسه به‌ طور معمول با این اختلال مواجه هستند و نسبت به تغییرات اقلیمی آسیب‌ پذیر‌تر هستند.محققان می گویند: خواب یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت انسان است و کمبود بیش از حد آن می‌تواند بیماری ‌های جدی در سلامت روان را در پی داشته باشد، پیش از این در مورد تأثیرات اقلیمی و افزایش میزان افسردگی در خصوص اختلالات در خواب آمار نگران ‌کننده ‌ای اعلام شده است.

منبع: tici.info

<div id="pos-article-display-5763"></div>

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.